Karlskrona Lövmarknad 2021 - INSTÄLLD!

I Karlskrona startar midsommar redan på torsdagen då Stortorget och stadens gator fylls med marknadshandlare, mat och underhållning för hela familjen i en uppsluppen folkfest.
lövmarknad i Karlskrona

Gammaldags hantverksmarknad med anor från förra sekelskiftet firas i Amiralitetsparken. Här kan ni även traditionsenligt se midsommarstången kläs och ta en fika i parken.

Lövmarknaden har funnits i en eller annan form, enligt gamla källor, i över 200 år. Förr åkte bönderna in till stan och sålde buskar och blommor som man lövade gårdarna med. Fortfarande säljs här mycket blommor och grönt.

Numera har marknaden utökats till ca 500 marknadshandlare som säljer allt från hemkokta karameller och lokala delikatesser till leksaker och korgmöbler. 

Många av Karlskronas lokala handlare passar även på att lyfta ut sin försäljning på gatan. 

Trafik och parkering:
Stortorget med anslutande gator samt södra delarna av Borgmästaregatan är avstängda för trafik från kl 08:00 onsdagen innan Lövmarknadsdagen.

Parkering hänvisas till Östra Hamngatan/Hamnplanen, Chapmansplan, Kockums parkeringsplatser på Västerudd.

Åk gärna med kollektivtrafiken till och från Lövmarknaden! Under Lövmarknaden har Blekingetrafiken extrainsatta bussar och skärgårdsbåtar. Det är extrainsatta turer med buss på linje 2 Jämjö, 3 Bastasjö, 4 Rödeby, 5 Nättraby, 6 Verkö, 7 Långö och 8 Hästö. Skärgårdstrafiken erbjuder extra turer med M/F Axel mellan Fisktorget - Nättraby, samt med Hasslöpendeln och Sturköpendeln. Länk till tidtabeller hittar du här!